Wie zijn wij.


 

Bij deze wil ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Marbeth, de eerste Appenzeller die wij thuis hadden was Tasja zij kwam bij ons in huis in 1990.
Door het karakter van deze hond ben ik verkocht geraakt aan het ras. Deze beviel uitstekend en 1 jaar later kregen wij er een 2de
Appenzeller bij (Bonnie) met deze honden heb ik mijn jeugd doorgebracht en ben ik helemaal verkocht aan deze honden.
Alles spreekt mij aan van ze. Toen deze 2 ouder werden, en het moment kon komen dat ze uit de tijd zouden raken door ouderdom hebben wij er een 3de Appenzeller bij gekocht (Raiza). Toen Tasja op een respectabele leeftijd van 13 jaar had bereikt heeft is zij overleden. Een maand later is Bonnie ook overleden. En hadden wij er nog 1 over.

 

Omdat wij het Fenomeen bruine Appenzellers hadden vernomen en ons hierin hebben verdiept, hebben wij er nu 1 uit Tsjechië geïmporteerd.
En wij hopen met Faya te kunnen fokken en hiermee ook shows te kunnen lopen. Met uiteraard goede resultaten. Omdat Faya shows niet zo leuk vond hebben wij niet veel shows met Faya gelopen. Wel hebben wij een aantal nestjes pups gehad met Faya.

 

Wij zijn weer een stap verder in ons leven en we zijn op ons zelf gaan wonen. Wij zijn verhuisd naar Duitsland. Omdat wij Faya op haar eigen vertrouwde plek wilden laten hebben wij de keus gemaakt om haar niet mee te nemen. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een nieuwe Appenzeller en zijn wij uit gekomen bij een bruine reu wederom uit Tsjechie. Op de site van deze mensen stonden 2 reutjes, en onze keus is gevallen op Dirk. Foto's van hem staan op de site.

Omdat Faya nog bij mijn ouders is en wij ook een aantal nesten met Faya wilden fokken hebben wij uit Faya haar eerste nestje een teefje aangehouden, dit is Tess. Tess is sinds maart 2010 bij ons in Duitsland. Ook met Tess zijn wij van plan om een aantal nestjes te gaan fokken.

 

In 2012 zijn wij getrouwd en hebben wij een zoontje Matz gekregen. Doordat wij de afstanden te groot vonden worden naar ons werk en familie, hebben wij ervoor gekozen om toch terug te gaan naar Nederland, dus dit is begin 2013 ook gerealiseerd en inmiddels wonen wij in Goor, samen met Dirk en Tess en in 2014 is daar onze dochter Sylke ook bij gekomen.

 

Met Tess hebben wij inmiddels al 3 nestjes gehad, haar laatste nestje is geboren op 8-4-2016, het was een nestje van 11 puppies en daarvan is Fien bij ons gebleven. Wij hopen in de toekomst met Fien shows te gaan lopen en een aantal nestjes met haar te fokken.

 

In Augustus 2017 zijn wij weer verhuisd naar het Zeldam, samen met onze 3 honden, daar heeft Tess begin 2018 haar laatste nest pups gehad en nu mag zij lekker gaan genieten bij ons van haar welverdiende pensioen. In oktober 2018 heeft Fien haar eerste nestje met pups gehad samen met Bor, wij hebben super genoten van dit nestje en de nieuwe baasjes genieten nu ook iedere dag van hun. In de toekomst zullen wij af en toe nog een nestje met Fien fokken.

 

In Januari 2019 hebben wij een nieuw gezinslid bij ons mogen verwelkomen, onze dochter Marly. Wij hopen dat Marly net zo van onze honden geniet als wij doen, en dat ze heerlijk met alle toekomstige pups gaat knuffelen.

 

Helaas hebben wij op 16 januari 2019 afscheid moeten nemen van Faya, ze is 12jaar oud geworden.

 

Tom en Marbeth Spoolder - ten Tije